Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Βιωματικό πρόγραμμα στη Νάξο με θέμα: “Ζώ για να αισθάνομαι – Τρέφομαι για να ζώ”


“Ζώ για να αισθάνομαι – Τρέφομαι για να ζώ”

Ένα πρόγραμμα που παρέχει ερεθίσματα για σκέψη και βιωματική εμπειρία. Σχεδιασμένο σύμφωνα με τις θεωρίες της βιωματικής μάθησης προσφέρει σε ολιγομελείς ομάδες, τόσο γονέων όσο και παιδιών όλων των ηλικιακών αναπτυξιακών σταδίων, ένα πλαίσιο βιωματικής αγωγής κι ανάπτυξης δύο βασικών δεικτών νοημοσύνης. Της συναισθηματικής και διατροφικής νοημοσύνης.
Υιοθετώντας μια ολιστική προσέγγιση, διακρίνουμε την κοινώς αποδεκτή κι αμφίδρομη σχέση συναισθήματος και διατροφικής συμπεριφοράς, βασικής συνιστώσας της προσωπικής μας ανάπτυξης.
Νους αλλά και συναίσθημα υγιή εν σώματι υγιεί, θα λέγαμε εμείς οι “σύγχρονοι”, με την προτροπή να αναλογιστεί ο καθένας μας ξεχωριστά.....
“Ζώ για να αισθάνομαι – Τρέφομαι για να ζώ”
Επεξήγηση Προγράμματος:
Τα παιδιά σε μικρές ομάδες ανά ηλικία, σε εβδομαδιαία βάση, θα συμμετέχουν σε δραστηριότητες ψυχαγωγικού-εκπαιδευτικού χαρακτήρα με στόχο την ανάπτυξη δεξιοτήτων όπως εκείνης της καλύτερης διαχείρισης και κατανόησης των συναισθημάτων τους, του εαυτού τους και των ανθρώπων γύρω τους, με παράλληλη ανάπτυξη ικανοτήτων  διαχείρισης της τροφής ως αγαθού, αναγκαίου για τη διατήρηση της υγείας και της ζωής.
Παράλληλα, οι γονείς των παιδιών σε μηνιαία βάση θα ενημερώνονται για την πορεία του προγράμματος και θα συμμετέχουν σε συζητήσεις και δραστηριότητες σε θέματα που αφορούν στο αντικείμενο του προγράμματος.
Πριν την έναρξη του προγράμματος πραγματοποιούνται ενημερώσεις γονέων κάθε εβδομάδα. Η παρακολούθηση των ενημερώσεων είναι ελεύθερη έπειτα από δήλωση συμμετοχής.
Υπεύθυνες Προγράμματος:
Αγγελική Μαγγιώρου /Διαιτολόγος-Διατροφολόγος (6976972641,22850-23242)
Ειρήνη Μουστάκα / Ψυχολόγος-Σύμβουλος Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (6981569899,22850-26539

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Εντυπώσεις από την ομιλία της κας Πρεκατέ




Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν, όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, την ομιλία της κ. Βικτωρίας Πρεκατέ, το Σάββατο 5/5/12 στο κάστρο. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την κα Πρεκατέ που δέχτηκε την πρόσκλησή μας και μας μίλησε με τόση αμεσότητα για το ιδιαίτερο θέμα του αντίκτυπου της οικονομικής κρίσης στα παιδιά, αλλά και για άλλα εξίσου σημαντικά θέματα όπως τα κίνητρα για μάθηση και δημιουργικότητα και η προετοιμασία του παιδιού για την επαγγελματική ζωή. Ευχαριστούμε επίσης το Δήμο Νάξου για την παραχώρηση της αίθουσας εκδηλώσεων της πρώην σχολής Ουρσουλινών, καθώς και τα τοπικά Μ.Μ.Ε. που πρόβαλαν την εκδήλωση αυτή. Ευχαριστούμε τέλος τους εκπαιδευτικούς που παραβρέθηκαν και με τον τρόπο τους στήριξαν την προσπάθεια των συλλόγων γονέων για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και ιδιαίτερα των γονέων.