Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Έναρξη θερινού προγράμματος "Ζω για να αισθάνομαι - Τρέφομαι για να ζω"


Το πρόγραμμα ¨Ζω για να αισθάνομαι – Τρέφομαι για να ζω¨ διοργανώνει θερινά βιωματικά εργαστήρια με εκπαιδευτικό – ψυχαγωγικό χαρακτήρα για παιδιά 6 έως 12 ετών και εφήβους 13 έως 18. Από 18 Ιουνίου έως 2 Αυγούστου.
1.       Ήταν ένα μικρό καράβι...
Φανταζόμαστε τους εαυτούς μας κυβερνήτες σε μικρά καραβάκια  που πλέουν στη ζωή. Συνεπιβάτες μας η οικογένεια, οι δάσκαλοι και οι φίλοι. Δένουμε σε λιμάνια, πρόσκαιρα ή μόνιμα,  επιβιβάζοντας συναισθήματα, γνώσεις, ερεθίσματα κι εφόδια για το μελλοντικό ταξίδι.
Ταξιδεύουμε με στόχο την ανάπτυξη δεξιοτήτων, όπως εκείνη της καλύτερης διαχείρισης και κατανόησης των συναισθημάτων μας, του εαυτού μας και των ανθρώπων γύρω μας.
Αφορά παιδιά ηλικίας 6-8 ετών, 9-12 ετών και 13-15 ετών.
Κάθε Τρίτη πρωί.

2.       Λόλα, να ένα μήλο...
Με το αλφαβητάρι της διατροφής μαθαίνουμε πως να φροντίζουμε το Σωματούλη και τη Σωματίνα. Οι φίλοι μας αυτοί χρειάζονται ενέργεια, βιταμίνες κι άλλα θρεπτικά συστατικά για να είναι πάντα υγιής.
Μελετούμε το αλφαβητάρι της διατροφής με στόχο την ανάπτυξη ικανοτήτων διαχείρισης της τροφής ως αγαθού, αναγκαίου για τη διατήρηση της υγείας και της ζωής.
Αφορά παιδιά ηλικίας 6-8 ετών, 9-12 ετών και 13-15 ετών.
Κάθε Πέμπτη πρωί.

3.       Οδηγούν οι συνθήκες  τα όνειρα σου;
Κοιτάζοντας μέσα από ένα πρίσμα αισιοδοξίας θα μπορούσες  να αναλογιστείς  τις συνεχείς αλλαγές που χαρακτηρίζουν την εποχή μας ως μια πρόκληση. Μια πρόκληση ικανή να σε κινητοποιήσει  προς την σχεδίαση ενός προσωπικού πλάνου δράσης.
Διερεύνησε  τις επιλογές σου και κατεύθυνε τις δράσεις σου προς την καλύτερη για εσένα διαδρομή. Ανακάλυψε τις κλίσεις, τα ενδιαφέροντα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς σου.
Αφορά μαθητές Λυκείου.
Κάθε Παρασκευή απόγευμα.
Κόστος συμμετοχής  στο κάθε πρόγραμμα 12 ευρώ ανά συνάντηση.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα
22850 23242 ή 22850 26539

Υπεύθυνες Προγράμματος
Αγγελική Μαγγιώρου
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
Ειρήνη Μουστάκα

Ψυχολόγος-Σύμβουλος Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού