Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Κύκλος μαθημάτων Σύγχρονου Χορού - Θεατρικής Έκφρασης / Σωματικού Θεάτρου


Ο Σύλλογος γονέων & κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου Νάξου έλαβε και κοινοποιεί στους γονείς και μαθητές του σχολείου μας την παρακάτω πρόταση – προσφορά:

ΚΥΚΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΞΑΜΗΝΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΧΟΡΟΥ –ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ/ΣΩΜΑΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Υπεύθυνες Προγράμματος: Σοφία Πολυκρέτη, Μαργαρίτα Τσίγκου

Στη δύσκολη εποχή που ζούμε, έχουμε ανάγκη τη δημιουργική αξιοποίηση του πολύτιμου χρόνου μας. Και εν καιρώ κρίσης, δεν παύει πρωταρχικό ρόλο να έχει η καλλιέργεια πνεύματος-σώματος των παιδιών και εφήβων, που είναι το μέλλον της κοινωνίας που ζούμε.

Απευθυνόμαστε λοιπόν, σε γονείς που ενδιαφέρονται να αξιοποιηθεί δημιουργικά και καλλιτεχνικά ο χρόνος των παιδιών τους.

Η πρόταση μας  για  πεντάμηνο κύκλο μαθημάτων (χορού και θεάτρου), έχει πρωταρχικό στόχο την ποιοτική προσφορά μέσω της τέχνης, ώστε να συμβάλλουμε στην αφύπνιση  της κοινωνίας της Νάξου και των παιδιών-εφήβων της, ακούραστα με πίστη και αισιοδοξία.

Υπηρετώντας με αγάπη την τέχνη, με στόχο την καλλιέργεια πνεύματος-σώματος και των εκφραστικών δυνατοτήτων τους, ενεργοποιώντας την αυτοπεποίθηση των παιδιών σε πλαίσιο καλής συνεργασίας και επικοινωνίας ,απαντάμε στην κρίση και στη δύσκολη εποχή που ζούμε μέσω της τέχνης και με τη δημιουργία  πετυχαίνουμε αναμφισβήτητα την καλύτερη και ποιοτικότερη ζωή.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ : ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2014 - ΜΑΪΟΣ 2014

5 ΩΡΕΣ ΜΗΝΙΑΙΩΣ - ΚΑΘΕ 2ο ΣΑΒΒΑΤΟ 12.30 μμ -15.00 μμ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ (ανά άτομο), 5 ΜΗΝΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ :100 ΕΥΡΩ  (με ΦΠΑ και απόδειξη)

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ.698 7802608 (Σ.Πολυκρέτη)

Συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη της πολιτιστικής ζωής του τόπου μας,
με αρωγό την τέχνη ,ελπίζουμε  στον στόχο της δημιουργίας /σύσταση της πρώτης
χοροθεατρικής ομάδας εφήβων του 1ου Γυμνασίου της Νάξου.
  
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ
  
Σοφία Πολυκρέτη
Εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού
Επιμορφώτρια σεμιναρίων ΝΕΛΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ(Σύρος-Νάξος)
Συντονίστρια σεμιναρίων εκπαιδευτικών Α θμιας εκπαίδευσης Σύρου
Σπουδές στην ομάδα πολιτισμού "ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ",σύστημα orff, χοροθεραπεία ,αγωγή λόγου, σκηνοθεσία/οργάνωση χοροθεατρικών παραστάσεων, θέατρο κούκλας
Ειδική Αγωγή
Απόφοιτη Κ.Ε.Σ. ΑΝΙΜΑ
Διευθύνουσα/Εμψυχώτρια θεατρικού εργαστηρίου (Σύρος)
Συνεργασία με τη Σχολή Χορού Motus Dance Studio Χώρα/Νάξου(διδασκαλία σε ομάδες )
Διδασκαλία/Επιμόρφωση ομάδων εκπαιδευτικών-παιδαγωγών (Αθήνα)
  
Μαργαρίτα Τσίγκου
Σπούδασε χορό στο University of Surrey στην Αγγλία (BA in Dance and Culture). Εκεί παράλληλα με τις σπουδές της παρακολούθησε σεμινάρια διαφορετικών τεχνικών σύγχρονου χορού, χοροθεάτρου και χορογραφίας και χόρεψε με αρκετές ομάδες σύγχρονου χορού. Αφήνοντας την Αγγλία, συνεργάζεται με τον θεατρικό οργανισμό Κύπρου ως χορογράφος και επιστρέφοντας πια στην Αθήνα κάνει δικές της ανεξάρτητες δουλειές. Ως δασκάλα χορού, συνεργάζεται με το Κολλέγιο Αθηνών, με σχολές θεάτρου, χορού και νηπιαγωγεία. Τελικά παίρνει τη μεγάλη απόφαση να έρθει στη Νάξο όπου χορογραφεί για δυο συνεχόμενα χρόνια για τα Μεθυδότεια και για το Φεστιβάλ Χορού στον Κυνίδαρο. Η μεγάλη της αγάπη για το χορό την οδηγεί στο να ανοίξει το Μοtus Dance Studio όπου προσπαθεί, σε καθημερινή βάση πια, να μυήσει τους Ναξιώτες στα μυστικά του χορού.